selamat menyambut Ramadan Al-Mubarak @ bubur lambuk


Sempena menyambut kedatangan bulan puasa tahun ni, kami kat ofis pakat2 buat bubur lambuk. Seperti biasa, masak kat pantry yang dah banyak berjasa tu. Kos beli bahan2nya, kami kongsi ramai2.




Sebenarnya akak tak reti (sungguh ni...) nak masak bubur lambuk. So, tugas akak cuma tolong buat apa yang patut :)). Thanx pada kawan2 yang sudi membantu menyediakan bahan2 masak.




Ada kentang, lobak merah, halia, daging kisar dan santan. Perencah sup pun kami bubuh sebagai penambah rasa. Nak lagi best, bubuh black pepper. Kalau ada ayam, udang atau isi ketam, rasanya lagi best kan.




Oleh sebab stove kami menghilang entah ke mana, so terpaksa la guna rice cooker aje. Tiga biji rice cooker jadi mangsa kami. Tak kisah la kan, asalkan masak dan hasilnya memuaskan.




Semerbak bau bubur lambuk bila dah masak....semua jadi lapar dan menuju ke pantry :))




Ini la hasilnya bubur lambuk yang dimasak dalam rice cooker....makan la masa ia masih panas2, campur lagi black / white pepper untuk menambah rasanya.

Dikesempatan ini, akak sekeluarga ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadan Al-Mubarak untuk semua kawan2 dan pembaca blog akak ni. Semoga segalanya berjalan dengan baik.








Popular posts from this blog

mara digital

shah's beach resort, tanjung kling, melaka

pasar rakyat medan mara, KL