Selalu kalau masak ikan patin, sure masak lemak, asam pedas tempoyak atau goreng kan. Ada satu ketika dulu masa me attend satu majlis kat Dewan Tun Razak, Temerloh, derang hidang ikan patin kukus. Memang sedap, tak ada bau atau rasa hanyir sikit pun. Tukang masak tu memang keeellaasss.
Last week, me balik kampung. My mom masak ikan patin bakar pulak, cicah dengan sambal kicap. Pun sedap sampai tak cukup seekor. Apatah lagi ada orang jual ikan patin kat depan rumah mak je. Senang sangat nak beli :)
Mak memang power bab masak ikan patin.
as-salam
ReplyDeletesedapnye ikan patin bakar...
teringat arwah bonda....
ReplyDeletememang terror bab bakar dan masak ikan sungai
termasuk ikan patin.
sedap nampaknya tu...
mintak sikit kak...
huhuhu...
Kalau masak asam pedas pun sedap juga. Kakak belum pernah buat bakar macam ini. Nak kena cuba mesti best...:)
ReplyDeleteIkan Patin bakar ni kalau kena dengan air asam... sempoi niii
ReplyDeletewah!! layout baru yerk kak intan.....
ReplyDeleteerm mcm best jerk ikan patin bakar, nak jugak lah yg mak kak intan masak tu.. agak2 bleh x.. haha
wslm Ady, mmg rasanya sedap bangat..
ReplyDeletelady, klu nak sikit, dtg rumah mak ahkak :)
kak zakie, asam pedas mmg mabeles!
wuming, pekena dgn sambal kicap pun okkkk :)
masz, akan sentiasa berubah...hiks...