Friday, August 26, 2011
tomyam campur
Masuk minggu akhir berpuasa, me selalu masak nasi goreng je untuk makan waktu sahur. Rasanya macam dah tak ada idea nak memasak dan makin tak punya selera. Untuk iklan, me dah turun 2.5 kg sepanjang puasa tahun ni :)
Tomyam ni favourite anak kecik me, so selalu la juga me masak. Me tumiskan bawang putih dan serai dulu. Then me masukkan 3/4 ketul paste tomyam dan masukkan bawang besar yang dibelah dua. Masukkan ayam, udang atau sotong dan biarkan sampai mendidih. Then masukkan buah tomato yang telah dibelah-belah ikut suka. Masukkan juga daun limau purut bagi menaikkan aura bau. Akhir sekali bubuh garam secukup rasa.
Siap untuk dihidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Masa mula2 akak kawin dulu, huby akak (SRK) tak suka makan ikan darat @ ikan sungai ni. Tak minat katanya. Eksen . Orang Ganu eksen tak ...
-
By the time post ni di publish, maybe akak dah pun on the way balik kampung. Lama tak balik kampung. Excited nak balik kampung s...
-
..ikan aji-aji kukus...cooked by SRK.. Pernah makan ikan aji-aji? Akak rasa ramai yang tak berapa familiar dengan ikan ni sebab ikan n...
Boleh buat hidangan hari raya ni..:)
ReplyDelete