Wednesday, April 12, 2017

lazada's birthday






Lebih kurang 2 weeks ago, Lazada celebrated their birthday. So banyak la offer produk2 dengan harga yang memang best. Harga memang banyak diskaun dan diskaun tu bukan sikit2. Kebetulan time tu akak tengah bercuti dan lepak kat kampung halaman jek. So ada banyak masa nak tengok + belek web Lazada. Anak dara akak pun dah pandai, login Lazada guna password akak dan bila akak login jek, tengok2 dah ada dalam shopping chart. Haiiissshhh...!! Actually quite lama akak stop buat online shopping, since SRK dapat detect tabiat bini yang suka shopping online ni...maka aktiviti dikurangkan sikit. Forsure kalau check dalam inbox, Lazada, Zalora and others dah rindu2an kat akak =). Macam2 discount code sampai kat inbox tapi akak sabar jek.

Tapi bila Lazada buat sales giler2 sempena birthday derang, mood nak shopping tu membuak2, tak boleh nak tahan. Kalau ikutkan nak penuhkan shopping chart dengan pelbagai jenis produk tapi bila memikirkan hal2 pembaziran, kontrol semula mood tu. Dalam2 kontrol tu, tercampak jugek dua barang kat shopping chart sebab offer dia memang berbaloi. Satunya sport watch, ni anak dara akak yang nak sebab dah lama dia idam nak sport watch. Sport watch ni dari oversea so lambat sikit la delivery period dia. Kena sabar.




Satu lagi barang yang tercampak dalam shopping chart is wedges akak. Dah lama survey wedges ni, baik kat online shops mahupun kat outlet tapi tak jumpa2 yang berkenan di hati, yang suit dengan bajet. At last, terjumpa jugek kat Lazada. Kiranya yang ini 90% la memenuhi kehendak akak. Kasut ni dihantar dari negeri Kedah. I thought somewhere here in KL jek. Oleh kerana dari Kedah, so tak dapat la terima barang within 24 hours but its okay, no big problem. As long kasut sampai dengan elok kan.

Why akak suka online shopping? Sebab bila duk kat KL ni, nak pergi satu2 shopping mall tu kena hadap jem, kena bayar parking yang mahal, kena ambik masa yang agak lama untuk ke satu2 tempat...wasting time. Dan normally harga kat online shops is cheaper, you can get the best price. Trust me.

Happy shopping!


moh ke kuala kangsar

Recently outstation ke Kuala Kangsar. Rasanya semenjak tukar department ni, dah setahun hibernate kat ofic. Ni baru keluar semul...