Tuesday, March 28, 2017

no more Teh Tarik Place








Yup, I am one of the teh tarik fans tapi lately sedang cuba kurangkan minum teh tarik. Lebihkan minum air lemon atau barli suam. Tapi kadang2 memang perlu pekena teh tarik sebab teh tarik ni ada aura, macam sinonim dengan aktiviti lepak2 dengan family dan kawan2. Betul tak? That is why kita panggil kawan2 pergi "ngeteh". Sebab nak minum air teh la kan.

Recently, after we just arrived from my hometown. terus nak cari kedai makan sebab masing2 belum lunch lagi. Tekak macam nak makan masakan panas jek dan minum teh tarik. Bila sebut teh tarik, my mind terus teringat Teh Tarik Place. So, terus jek drive ke Jalan Pahang walaupun tau ada Teh Tarik Place kat Setapak Sentral. Dah biasa ngeteh kat Jalan Pahang. Tapi..rupa2nya Teh Tarik Place, Jalan Pahang dah bertukar kepada kedai makan D'Nenas. No more Teh Tarik Place! D'Nenas namanya tapi akak tak sure kenapa taukeh kedai namakan kedai dia tu, D'Nenas...since akak tak nampak pun nenas kat mana2 =)

Actually kedai D'Nenas ni similar to kedai2 mamak yang famous kat KL ni, e.g. Insaf, Ali Maju dan seumpamanya. Interior kedai masih mengekalkan Teh Tarik Place yang dulu, cuma menunya berbeza, banyak. Melayu ramai makan kat situ. Pekerja campur2. But mood dah down sikit sebab aim nak makan kat Teh Tarik Place.





Well, akak mula buat spekulasi kenapa Teh Tarik Place, Jalan Pahang tak continue bisnes derang. Maybe tak boleh nak bersaing dengan Teh Tarik Place, Setapak Sentral yang boleh dikatakan every weekend panggil artis2 popular perform kat situ. Kat Setapak tu memang happening all the time, macam2 aktiviti derang buat. Even derang akan sambut 1st. anniversary, ada persembahan best2 dan ada buat lucky draw. So, boleh la uolls menerjah ke situ. Mana tau, pergi minum teh tarik tapi bawa balik barang elektrik kan.

Have fun!







ten years, sunway pyramid

Sapa suka jenjalan kat Sunway Pyramid dan mencari makanan Melayu? Boleh la try makan2 kat restoran yang interiornya cantik dan...