Monday, March 27, 2017

cermin mata harga bajet








Lately selalu dengar orang cakap akak sombong, tak nak senyum, muka serius jek. Macam2 la jugek hadap dengan cakap2 orang tapi sebenarnya akak rabun jauh =). Macamana akak nak senyum kalau dari jauh just nampak samar2 jek muka orang tu, sehingga la orang tu berada dekat dengan akak, baru la sure siapa gerangannya. Bimbang tersalah senyum, nanti akak dikatakan sewel pulak kan.

Actually dah banyak kali plan nak tukar cermin mata sebab akak tau yang power mata akak dah semakin meningkat. Memang betul pun sebab bila pergi check, naik 100. Tinggi dah tahap kerabunan akak ni. Faktor umur kot dan jugek faktor keturunan. Tapi bukan pasal ni yang akak nak share. Akak nak share pasal kedai cermin mata ni, Eye Smart Vision.

Kedai ni kat 070, Ground Floor, Sungei Wang Plaza Mall, Bukit Bintang. Akak dapat info pasal kedai ni daripada seorang kawan. Katanya sesiapa nak dapatkan (beli) cermin mata dengan harga yang berpatutan, boleh la terjah kedai cina ni. So, akak pun ajak SRK temankan untuk tengok2, mana tau ada yang sesuai dengan bajet akak. Mula2 sampai kat kedai tu, memang dah ada 5-6 orang customer. Lama2 makin ramai, ramai sungguh! Yang jadi ramai tu sebab...family members yang ikut tu...ramai sangat..hehe.

Ok, serius. Memang ramai orang datang beli cermin mata kat kedai ni. Frem hanya berharga RM65, yang tu paling murah rasanya. So, akak tawaf beberapa kali dan akhirnya akak dibantu oleh salesman untuk mencari cermin mata yang sesuai. Sesuai tu meaning tak nampak macam headmaster bila pakai, tak nampak tua sangat bila pakai (walaupun memang dah tua pun!), harga yang berpatutan dan selesa dipakai. At last jumpa la satu yang dirasakan sesuai. Terus pergi check power mata, buat eyes test (rabun sungguh!) dan founded that power silau + jauh dah naik 100. No wonder nampak blur dengan cermin mata lama. Tambah untuk hadap PC dan transition. Done.

So akak recommend pada sesiapa yang nak beli cermin mata dengan harga bajet, boleh la terjah ke kedai ni.




Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...