Monday, January 9, 2017

kayaking only during weekend








Walaupun tahun ni tahun yang penting untuk anak kecik akak ni sebab ada PT3 tapi tak semudah tu dia nak lupakan hobi dia untuk berkayak. Pada sapa2 yang belum tahu, Taman Tasik Titiwangsa akan ditutup kepada public buat sementara waktu (I think very soon) bagi memberi laluan kepada kerja2 renovation sempena Sukan Sea. So maybe banyak aktiviti yang tak dapat dijalankan kat situ, kena cari tempat lain.

Weekdays tak boleh pergi main kayak sebab nanti malam sampai kat rumah, badan dah letih tapi kerja sekolah melambak tak settle lagi. Almost everyday cikgu bagi kerja sekolah yang banyak sebab dengar kata by July ni, syllabus pembelajaran kena abih. Bila badan dah letih, macamana nak buat kerja sekolah, apatah lagi nak buat revision. Memang tak la kan..mesti tersadai letih atas sofa. Biasanya macam tu la.

Tu gambo yang latest, last saturday. Senyum sampai ke telinga kalau dapat main kayak. Tak reti nak letih. Muka tu dah sunburn sangat.






Ada second circuit yang budak ni aim, tu yang still pergi training kayak on saturday and sunday. Dalam bulan ni ada lagi competition kat luar KL. Awal2 dah inform nak pergi sebab nama dia termasuk dalam shortlisted yang akan main kayak dalam kategori bawah 18 tahun. Tak sabo la tu walaupun sentiasa nervous kalau ada competition.

What can I say? Just bagi support pada dia supaya dia rasa usaha dia dihargai. Group dia daripada lima orang yang aktif kayak awal tahun lepas, just tinggal berdua je yang still aktif dan tak give-up. Yang lain tu stop main kayak sebab...sorang tu tak boleh tinggal tengok drama petang2 kat TV =). Sorang lagi tukar sekolah, ikut parent. Sorang lagi mak tak bagi balik lewat. So tinggal la berdua. In Shaa Allah beroleh apa yang diimpikan budak2 ni.

Lagipun, daripada budak ni buat hobi yang entah apa2, elok jugek la dia main kayak..kan. Pray good for her, always!













king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...