Wednesday, December 14, 2016

selfie contest by SOGO



Lama sangat stop memblog, since banyak kerja2 duniawi yang akak kena settlekan. Kerja duniawi memang macam tak pernah habis. Lepas satu kerja, satu kerja lagi. Tak pernah rasa give-up nak settlekan. Sekali-sekala fikir jugek pasal dunia akhirat, adakah kita biarkan lama tak settle atau cepat sangat rasa give-up nak settlekan. Ada masa free, cuba2 renungkan dalam2 tentang perjalanan kehidupan kita. Noktah.

2 weeks ago akak travel ke Dungun, hantar anak dara sambung belajar. Alhamdullillah, berkat kesabaran tunggu, akhirnya dapat jugek si kakak masuk universiti. Of coz so many things akak kena settlekan. Dengan barang2 dia, dengan akaun bank dia, dengan kena buat medical check-up, memang busy sangat. Sacrificed la beribu-ribu lemon telah habis digunakan untuk anak tersayang. No worries, ada jek rezeki lain nanti.

Then..busy jugek dengan hal2 rumahtangga..kononnya..hehe.

But today, I am back to share something interesting. Baru 3 hari lepas akak menerjah ke Sogo, mak aiii...memang sales giler2, korang bawak je cash atau debit card atau credit card. Balik...confirm bawak barang!

Actually ke Sogo untuk tengok + beli barang2 kat Floor 7, back to school sales. Banyak jugek la barang2 kat situ. Sales dah available since 01 Disember lagi tapi baru sekarang nak cari barang. 2 minggu lagi sekolah dah nak buka. Anak dara kecik ready nak jadi calon PT3.






Okay, sapa suka selfie atau swafoto? Boleh join contest yang Sogo buat ni. Jangan lupa ye!

Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...