Tuesday, October 4, 2016

tumit pecah @ herbal blend




Sumber Foto:  Mr.Google


Atas ajakan emak saudara, akak jadi independent distributor produk2 shaklee. Jenuh nak khatam pasal fungsi2 produk ni, makan tahun nak faham =)

So far, testimoni boleh la share pasal mak dan abah yang mengamalkan makan supplement shaklee ni sejak bertahun2 yang lalu. Asalnya mak makan supplement ni sebab sakit lutut. Bila sakit lutut ni, payah nak berdiri especially time mak nak solat, terasa sakit tu. Then, sistem penghadaman mak yang kurang cantik. Atas cadangan emak saudara, mak mula makan alfalfa. Alfalfa ni pil dia warna hijau lumut dan saiz sederhana jek, so senang makan. Itu pun mak hancurkan dulu pil (rendam dalam air), baru makan. Hasilnya positif, energy lebih bila buat kerja. Sakit lutut pun dah kurang.

Abah pulak mula makan multi-vitamin shaklee sejak dikesan ada masalah jantung. Selain daripada multi-vitamin, ada lagi beberapa jenis vitamin yang abah makan. Alhamdullillah dengan izinNya, daripada berat badan abah mendadak turun, sikit2 berat dah naik dan dah jadi normal semula. So, sampai sekarang abah makan supplement ni.

Then nak share pulak pasal masalah tumit kaki pecah ni, mesti ramai yang mengalami masalah ni kan. Kadang2 tengok sensitiviti atau tahap alergik seseorang tu yang menyebabkan tumit kaki pecah. Macam akak sendiri, alergik la tumit kalau selalu sangat pijak lantai simen. Kulit tak tahan. Pakai barang kemas bukan emas pun alergik. So baru2 ni ada seorang sahabat yang mintak akak carikan solution untuk tumit kaki dia yang dah agak teruk pecah2. Memang teruk jugek la kalau kita tengok. Tak pasti punca tapi maybe akibat terlalu lama pakai kasut bertutup atau kuat bersukan ataupun alergik pada bahan2 tertentu. Ataupun jarang "membelai" tumit...

So spontan jek akak cadangkan dia guna herbal blend shaklee ni sebab dah ramai jugek yang ada masalah yang sama dan bila guna krim ni, masalah beransur hilang. Harga krim ni tak lebih daripada RM30, harga mampu milik kan. Tak mahal pun. Mahal lagi bedak kompak kita kan. Stokis shaklee kat KL ni, kat Sri Rampai.

Boleh la try, akak share info jek :)

# nanti nak share hasil makan vitamin C dan Omega Guard.



Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...