Monday, August 1, 2016

open house @ muslim world biz








Last Thursday sempat menerjah ke Sunway Putra Hotel bagi memenuhi jemputan open house Muslim World Biz. Sejak The Mall dah transformed to Sunway Putra, ini first time akak menerjah ke hotel ni. Menarik hotel ni dan jangan konfius sebab main lobby dia kat level 9.

Okay, makan nasi impit dengan serunding ayam dan nak rasa lemang pulut hitam, so ambik la sekeping. Nun di sana tu, my fren ambik black pepper lamb grill untuk share makan. Terbaik!






Tak larat nak makan banyak actually sebab badan dah rasa heavy lepas raya ni. Hujung puasa dah turun 4kg tapi semalam timbang dah naik balik 2kg. Apa maknanya tu??? Kebetulan sangat, malam tadi instructor gym share website untuk bodybuilder, termasuk la kaedah nak turunkan berat badan, nak bina muscle untuk perempuan, menu diet yang sesuai etc. Sesuai sangat la dengan "masalah" akak ni =)

Nota:  Dah dekat 2 bulan tak buat workout.









Very nice and clear programme. Tujuan utama derang ni buat open house, selain daripada mengeratkan silatulrahim, tujuan lain adalah untuk buat hebahan tentang big conference derang bulan Oktober nanti, kat PWTC. Selain daripada tu, derang introduced all the sponsors and partners, tak lupa icons. Memang hebat.

CSR tak lupa, so ramai la anak2 yatim diraikan dalam majlis ni. Alhamdullillah. I wonder kalau ofis akak buat program CSR macam ni. Collect jek at least RM5.00 sorang staf, dah boleh buat charity to anak2 yatim ni. Tak rugi apa pun.







The Chairman, Tan Sri Dato Seri Elyas Omar, former Mayor of KL, berbesar hati menyampaikan sumbangan kepada semua sponsors, partners dan anak2 yatim. Walaupun berkerusi roda tapi berusaha untuk memenuhi undangan.








Suasana dalam hall, semua bangsa ada walaupun program anjuran Muslim World Biz. Okay la untuk pendedahan tentang business matching. Makan pun sedap =)

pantai kemasik

Last two days, kami sekeluarga ke Dungun untuk menghantar anak dara yang dah mula kuliahnya semalam. Great, semalam juga birthday dia yan...