Friday, August 5, 2016

kayak lagi




Fourth day workout selepas raya ni, tetiba tak boleh nak masuk gym sebab ramai sangat nak exercise! Pelik sekejap sebab berminggu2 tak ada orang nak buat exercise, tetiba sangat ramai. Rasanya ramai manusia daripada peralatan gym. Woha!

Tetiba ramai pulak yang ada semangat membara nak exercise, maybe sebab terperasan yang badan masing2 dah tak ubah macam belon kembung tapi bila tekan, lembik. Sampai tak maksud akak ni? =)

Okay..hopefully semangat membara tu bukan hangat2 dan suam2 kuku jek.






Bila dah penuh sangat gym tu, tak sesuai la untuk akak nak exercise macam biasa. Bukan setakat nak kena tunggu turn tapi serabut dengan sesetengah pengguna yang borak je lebih tapi exercisenya entah ke mana. Well, akak moved to tasik titiwangsa. Kat titiwangsa ada jogging track dan ada tempat yang khusus untuk buat exercise macam kat gym tu.

Sesuai sangat exercise kat tasik ni, pukul 7pm dah settled dan duduk kat tepi tasik...tengok anak dara baru habis training kayak. Dengan sunset kat belakang tu, walaupun letih tapi sempat gak posing =).








Ini la dinamakan hobi dan dicampurkan dengan semangat kental. To achieve their target untuk join SUKMA 2018, so everyday kena training. Walaupun masih diperingkat amatur tapi In Shaa Allah dalam masa setahun dua lagi budak2 ni akan jadi professional. Why 2018? Sebab kelayakan masuk SUKMA is 16 years old.







Kena tahan lasak sebab lepas training, kena angkat dan simpan kayak sendiri, tak ada orang nak tolong. Mula2 dulu memang rasa "seksa" nak angkat kayak ni tapi lama2 dah lali. Macam angkat dumbbell jek gayanya. Tu yang perasan lengan dah sado.






Whatever, as long aktiviti ni memberi manfaat kepada anak dara, akak sentiasa bagi support sepenuhnya. So, dah setahun setengah jugek la budak2 ni involved dalam sukan kayak ni.

Thank you very much pada seniors yang banyak membantu dan memberi support kepada atlit2 muda ni. Semoga terus berjaya!

Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...