Thursday, July 14, 2016

lunch @ andalus







I am back! Lama cuti raya, sekali sekala jek. Itu pun follow tempoh cuti bos :).

Biasa la kalau lepas cuti raya, sure cafe ofis ni tutup. Derang pun nak rehat dan nak bersantai-santai dengan famili kan. So, we all terpaksa cari makan kat luar. Pada yang rajin, boleh la masak2 sebelum pergi kerja dan bawak bekal. Pada yang terlebih rajin macam akak ni, boleh la cari makan kat luar jek..hehe.

Well, semalam dah terjah makan nasi arab dengan pak arab kawan. Tak plan pun, tiba2 jek lunch kat luar. Rezeki kan. Kalau tak keluar makan dengan kawan, mungkin akak belasah makan maggi jek.

Okay...hari ni pun nampaknya rezeki makan nasi arab jugek. Entah sejak bila akak semakin kerap makan nasi arab ni...sebab ni bukan favourite akak. Akak prefer makan mee. Kalau ada noodle station, memang kena la dengan selera akak.






Tu dia, akak makan fish beriyani. Dah muak nak makan ayam dan semalam pulak dah makan lamb. Takkan hari2 nak makan lamb...kot. Mau double lemak perut ni. Makan fish actually lagi feel sebab akak memang suka makan fish. 

Luckily, harga set makan kat Andalus ni macam tak berubah daripada dulu, still RM13.80/set. Boleh pilih air sprite atau coke atau boleh request arabic tea. Ikut suka korang nak minum apa. Boleh makan aiskrim untuk cuci mulut tapi bayar la extra...kan.

Quite okay la kalau terasa nak makan nasi arab tu. Portion nasi pun banyak...tak abis pun nak makan.

Rezeki lepas raya =)

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...