Thursday, June 30, 2016

mood republik @ saharul ridzwan




Giler ramai manusia menerjah ke PWTC, pertamanya memang nak cari baju raya. Keduanya mungkin sebab nak tengok artis2 kesayangan dari dekat. Mau tak sesak jalan nak ke situ. Akak balik kerja dah pukul 10pm pun masih sesak, macam nak balik raya jek gayanya. Rugi minyak kereta!

Anak2 akak pun tak ketinggalan ajak pergi mood republik. Okay, dapat la beli sehelai palazo untuk si kakak, harga not bad. Si adik pulak ada aim lain nak pergi mood republik...






Ni la aim budak2 ni nak pergi mood republik. Beriya cari dengan gigih gerai yang ada mamat ni. At last, jumpa jugek. Sedang elok mamat ni baru nak mula promote biskut2 raya dia, tak sampai seminit...dah penuh dengan budak2 pompuan kat depan gerai mamat ni. Makcik2 pun ada. Eh...makcik???

Mamat ni memang friendly, sentiasa senyum menawan. Mentang2 la kan drama dia tengah hot kat tv sekarang ni. Sure la tengah panas lagi. 

Siapa nak berselfie dengan mamat ni, syaratnya kena beli biskut raya. Haaa...gitu dia promote. 







Kakaknya pun takkan nak duk diam jek kan, sanggup budak2 ni beli kerepek bawang RM20...then berasak-asak beratur panjang semata2 nak bergambar dengan mamat ni. Nasib baik ummi nya tak macam anak2 nya...hehe. Tunggu jek kat belakang, malas nak bersesak-sesak. Macam2 bau ada!

Lepas dapat berselfie, masing2 tunjuk muka excited. Amboiiii....bukan main lagi budak2 ni.






Sudahnya, tak sempat nak balik berbuka kat rumah. Masuk sunway putra dan berbuka kat situ jek. Akak cuma makan mushroom soup dan garlic bread jek, cukup dah tu alas perut. Ni makan kat kedai Burger & Friends (kot?), ground floor sunway putra. Kedai baru.

Sesekali layan kehendak anak2, rasa nak tanggal betis ni.












ten years, sunway pyramid

Sapa suka jenjalan kat Sunway Pyramid dan mencari makanan Melayu? Boleh la try makan2 kat restoran yang interiornya cantik dan...