Wednesday, July 27, 2016

jamuan raya @ ofic









Okay, nak update majlis jamuan raya ofic, semalam. Firstly, my personal opinion, majlis ni sepatutnya bermula pada jam 11.00 am, so that lepas ucapan big bos..etc, sedang elok perut lapar dan boleh terus makan. Baru feel. Tapi I dont know macamana boleh decided buat pukul 2.00pm..dimana time tu actually orang dah lunch. By the way, it was okay tapi macam kurang sesuai.

Pic atas tu, department kitaorang punya stall. We all served cendol, abc, rojak buah dan char kuew teaw. Alhamdullillah semuanya berjalan dengan lancar, even we all sediakan mesin ice crusher untuk staff buat abc derang sendiri. DIY la kiranya. Ada yang macam seronok guna mesin tu...kikiki.






Bila perut dah lama kosong, mula la tekak rasa lain macam. Tak tau nak makan apa + malas nak meronda cari makan. So, makan rojak buah dulu. Sedap kuah rojak brand Mak Bee ni, rasa nak tambah lagi dan lagi! TQ frens yang sediakan rojak buah ni. Uolls memang awesome.







Then, tumpang member makan satay dua cucuk je. Satay ok tapi rasanya dalam dua minggu ni banyak sangat dah makan satay. Rasa macam heavy pulak.

So, makan rojak lagi. Kali ni rojak campur pulak...pun sedap! Perut lapar kot, itu sebab semuanya rasa sedap =)

Ambik aiskrim karamel + strawberry untuk melengkapkan rasa. Cewah. Kuih-muih raya tu, ambik sikit2 untuk rasa, colourful gitu.







Then ada lucky draw. Hadiah lucky draw ni sumbangan daripada big2 bosses dan each department. TQ sangat cadangan akak masa meeting hari tu, untuk adakan lucky draw ni...diterima oleh committee. Akak cadangkan buat lucky draw ni untuk eratkan silatulrahim, untuk have fun together, untuk buatkan staff2 stay sampai abih majlis... =)

Cuma, kalau bagi hadiah tu, biar la ikhlas sikit kan. Jangan la ambik barang hiasan mana2 then bagi kat orang. Itu namanya jangan kan tidak, asalkan bagi. Why not kita collect sikit sorang dan beli hadiah yang baharu...sure orang yang terima hadiah tu menghargainya walaupun tak mahal.

Peace :)














king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...