Monday, June 27, 2016

iftar @ hotel dorsett, KL



Entri banyak tertangguh sebab feeling busy dengan kerja. Termasuk jugek mood nak shopping raya tengah naik =).

Last tuesday ada jamuan iftar kat Hotel Dorsett, KL. Actually not far from our office, kami menapak jek pegi ke Dorsett. Last year pun pernah iftar sekali kat Dorsett, masa tu we all makan kat restoran dia, happening sangat. Tapi this time, we all makan kat hall sebab ramai, lebih daripada 30 orang. Makan still konsep buffet.







Aiskrim memang tak pernah tinggal sebab...sedap! Akak ambik aiskrim vanilla dan strawberry. Actually ada tiga pilihan jek, so akak tinggalkan perasa durian. Tak minat sangat.







Terliur bila nampak pengat pisang + sagu, lama betul akak tak makan pengat pisang ni. Teringat pengat pisang yang mak masak, hmmm...

Nun..sebelah pengat pisang, tiga jenis sushi. Nak merasa makan sushi sebab kalau nak tunggu pergi kedai jual sushi, memang tak la. So dah ada kat depan mata, boleh la merasa. Sedap sushi2 tu.






























Campur jek dalam satu pinggan > kambing bakar + black pepper sauce, ikan salmon dan rojak buah. 3 in 1 gitu. Match dengan air soya.

Memang akak tak makan nasi malam tu, dah kenyang dengan benda2 ni. Kalau makan nasi jugek, rasanya tak larat nak menapak balik ke ofis...

pantai kemasik

Last two days, kami sekeluarga ke Dungun untuk menghantar anak dara yang dah mula kuliahnya semalam. Great, semalam juga birthday dia yan...