nasi ayam goreng kunyit @ mat rock



Salam Jumaat yang penuh dengan barokah. Baru berkesempatan nak update blog walaupun ada juga few stories yang boleh dikongsi kat sini. 

Minggu ni akak dah mula bertugas di unit yang baharu, dengan tempat yang baharu, job spec yang baharu tapi dengan bos yang lama. Woha! =)

So far so good, tak ada apa yang tak good even environment baru ni, so far so good. Alhamdullillah. Sepanjang minggu ni banyak buat meeting and discussion among us. Bos push kami buat discussion sebab ada benda2 yang perlu kami buat dengan kadar segera. No stress at all, instead of we had to think hardly, we had fun together, gelak sana gelak sini, "kutuk" sana "kutuk" sini. It was normal among us. Jokes everytime and everywhere, salah satu cara untuk mengeratkan persahabatan.





Apa yang bestnya bila ada meeting and discussion ni, ada makan2nya :). Alhamdullillah rezeki murah minggu ni. First day meeting, we all makan domino pizza and coke. Then during other discussions, ada jek la jajan2 yang keluar daripada pantry tu. Discuss sambil makan. Boleh gebus-gebas ni.

And..lunch tadi sekali lagi makan free, bincang punya bincang, at last order nasi ayam goreng kunyit daripada Mat Rock, Kampung Pandan. I think Mat Rock ni dah popular kot, dah banyak cerita pasal tempat makan ni kat area town centre ni. Mat Rock ni jadi semakin famous bila dia buat delivery service.

So, we all order ikut suka. Boleh campur ayam dan sotong, daging dan sotong etc. Harga memang berbaloi sebab kita tak perlu nak hadap jem during lunch hour. Just call dan buat order siap2. Bos pun makan nasi ni jugek, tak boleh pilih. Best makan sambil meeting ni, bila masing2 dah kenyang...semua fikiran ke laut!

Hahahaha.....

Peace :)

Popular posts from this blog

mara digital

shah's beach resort, tanjung kling, melaka

pasar rakyat medan mara, KL