Monday, April 11, 2016

great time with family









Tak sangka pulak yang hometown akak antara tempat yang paling panas kat semenanjung ni, selain daripada Perlis dan Jerantut. Patut la masa duk kat kampung baru ni, panas tak boleh nak cakap. Rasa nak baring dalam bilik air je ataupun pergi mandi sungai semantan. Punya la panas, rumah mak pulak rumah kayu. Matahari direct ke beranda rumah bila waktu petang. Ni baru panas sikit, kita dah menggelabah kan. Belum lagi panas kat "sana" tu....

Kebetulan, tak plan pun...abang long dan adik akak pun balik kampung. So ramai la kat rumah mak dan abah. Seronok mak dan abah bila ramai orang kat rumah. Seronok makan ramai2...gosip ramai2...kutuk ramai2...hehe. Lama tak jumpa kan.

Lari sikit daripada tema ikan patin, so hidangan semalam tak ada ikan patin. Adik ipar (our new family member) yang masak semua ni. Akak goyang kaki jek, tukang makan sebab kasi chance adik ipar nak tunjuk skill. Padahal memang mood memasak dah ke laut.

Simple jek menunya, ayam goreng carrot, tomyam putih, rebus pucuk ubi kayu dan sambal sotong. Pucuk ubi kayu tu cicah dengan sambal kicap. Mabeles. Lulus ujian memasak, woha!

Cerita lain, sekarang tengah musim orang cari daun limau purut dan daun pandan untuk buat kosmetik. Baik uolls tanam benda2 ni banyak2, boleh buat duit.

Peace :)

iphone yang hilang

Kelmarin dapat kawan2 baru dari Jepun. One of them is an English teacher in Singapore and married to Singaporean. The other one (...