Thursday, April 14, 2016

mee kari antarabangsa






Lagi cerita pasal discussion dan makan free. Rezeki murah kan.

Semalam sorang adik oficmate akak ni sambut birthday, so a day before she told us to save our tummy for mee kari antarabangsa. Ingatkan ada nasi lemak antarabangsa jek. Sebelum tu, dah dua kali akak menerjah ke kedai nasi lemak antarabangsa kat Kampung Baru tu tapi macam dah tak antarabangsa pun. Tak macam dulu. Selingan jap.

Okay, not sure mana adik oficmate ni beli mee kari antarabangsa, or akak yang ketinggalan keretapi :). Tapi mee kari ni memang nampak special. We all makan ramai2 satu unit, siap boleh jemput jiran2 unit sekitar dan ex-staff unit ni. Lagi ramai lagi happening. 





Ni la rupanya mee kari antarabangsa ni, ada macam2 lauk dalam tu, udang, fish ball, crab ball, fish cake, lala. Puas hati la makan. Yang lainnya sebab kuahnya rasa daun kesum. Derang blend halus daun kesum ni dan bubuh dalam kuah sekali. So, no wonder akak nampak ada macam2 habuk hitam2 dalam kuah. Tu actually daun kesum yang dah lumat dan layu bila dimasak.

Taste very good, boleh repeat makan :)

Thank you pada yang belanja, murah rezeki dia.

king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...