Monday, April 4, 2016

farewell party @ absolute thai







Last friday our department buat simple farewell party untuk we all yang kena tukar unit. Buat kat restoran absolute thai, wangsa walk. Best makan kat situ sebab quite privacy dan bersih. Lunch hour, we all berombongan ke sana, terpaksa hadap jammed yang tak abih2. Biasa arrr..hari jumaat kan.





Cantik interior design restoran ni, I like. Tak terlalu formal dan tak terlalu santai sangat. Kalau nak bawak family, ok sangat tapi kena becareful kalau bawak anak2 kecik sebab banyak display items yang fragile.






Berjanggut menunggu kawan2 lelaki yang selesai solat jumaat tapi tak sampai2 lagi kat restoran. Berkeriut perut ni dibuatnya. Order pineapple juice dulu buat alas perut dan buat hilangkan rasa haus. Cuaca panas kan...dapat minum jus macam tu, berbaloi uolls.





Sayur campur baby kailan dan cauli flower, akak memang minat makan sayur2 ni, no objection at all :). 





Tetiba tertengok benda2 hiasan ni, menarik. So, terus snap pic tanpa hiraukan keadaan sekeliling.






Antara ofismate akak yang sporting belaka, ada dua orang yang tak dapat join sebab ada hal kat kampung. Sweet and handsome belaka...kan. Kalau nak tackle, usha la yang tudung merah tu sebab dia sorang yang still available. Yang lain tu free but not available. Woha!





Perrggghhh...ni ikan siakap masak stim. Terbaik. Dah lama akak n SRK tak masak benda ni. Harga seekor ikan siakap stim ni ....errr...dalam RM40.00 ++ katanya...siap duit la kan.






Ada tomyam siam, baby kailan lagi dan sweet sour fish. Semua akak bedal, tak ada filter apa pun, telan semua bagi puashati kawan yang bayar tu =).

Anyway, thank you to olls yang susah payah booked tempat ni, yang pilih2 menu, yang pilih2 hadiah. Terharu dengan kesungguhan kawan2 ni, padahal nak pindah level jek pun... :)

Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...