Tuesday, March 29, 2016

the divergent series : allegiant







Plan asal nak bawak anak2 tengok Kungfu Panda 3 tapi sebab seats penuh, tinggal seats yang paling depan jek, tukar tengok Batman. Pun penuh! I thot cerita2 ni orang KL dah tengok tapi rupanya panggung still penuh. At last, anak dara pilih nak tengok Allegiant. Last choice but I like :)

Mujur tak tengok Boboi Boy, kalau tidak mahu akak fokus makan popcorn jek dalam panggung.

Very interesting film, tak rugi beli tiket tiga beranak RM43.00. Filem ni memang best dan penuh suspen. Admire heroin filem ni very much, cool tapi cepat dan tangkas, bijak dan cantik. Heronya pun handsome dan sado. Memang terpukau tengok teknologi penghasilan filem ni, canggih.

Dah lama tak tengok filem yang macam ni. Akak minat tengok filem2 yang macam James Bond, Mission Impossible etc. Filem2 macam ni penuh dengan taktik, suspen dan kebijaksanaan. Nak pulak hero MI tu, Tom Cruise. Minat jugek filem2 lakonan Johnny Depp sebab "membesar" dengan Johnny Depp. Hero2 sekarang akak kurang tahu.

Dealed dengan anak2, one month, one movie only.


throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...