cekodok serunding daging







Pagi semalam plan nak goreng cekodok untuk breakfast. Cekodok ni antara food yang paling laku kalau hidang kat rumah ni. Banding dengan mee goreng or nasi goreng. Tapi pagi kelmarin masak mee hailam, laku jugek ;-)

Dah bancuh tepung, baru perasan yang stok ikan bilis dah abis...sekor pun tak ada. Kalau tak bubuh ikan bilis tumbuk, akak rasa cekodok jadi tak complete la. Kena bubuh ikan bilis jugek.
At last bubuh serunding daging je dalam adunan tepung tu. Letak garam sikit bagi ada rasa. Then...kacau2 lagi. 

First time bubuh serunding daging ni, i think kalau bubuh serunding ikan lagi best. Letak jugek telur ayam sebijik. Done.

Peace :-D


Eh..pic tu terbalik ler :D

Popular posts from this blog

mara digital

shah's beach resort, tanjung kling, melaka

pasar rakyat medan mara, KL