Tuesday, March 8, 2016

pets day



Anak2 dara memang minat sangat dengan kuceng, kalau boleh nak dukung..nak tido dengan kuceng tapi my mom dah tetapkan peraturan, not pets allowed in the house. Nak main kuceng just kat luar rumah jek. Nak bawak masuk rumah sekejap2 gitu, okay la.




Baru2 ni ada pertandingan kuceng oleh Kelab Kucing Malaysia, macam2 jenis kuceng ada. Memang best la tengok sebab jarang tengok saiz kuceng yang beso gitu. Macam anak harimau. Tapi kuceng2 tu semua macam pemalas, tido jek kejenya.





Pandai sorok muka kalau orang nak snap pic dia. Ye la, ada aircond...sedap tido kan. Ada yang pakai selimut lagi, kus semangat. Kuceng ni semua manja terlebih, makan pun pilih2. Kalau kuceng2 kat rumah mak akak, semua jenis lidah kampung. Makan mee goreng pun okay.. =)





Of coz kena melabur banyak sikit kalau nak kuceng2 kita cantik dan sihat. Bulu memasing siap boleh sikat kan...tebal...gebus. Nak jaga kuceng macam nak jaga baby la, ada jadual nak kena injection. Boleh..gitu? =)






Comel dan rapi bulu kuceng  ni, geram tengok. Anak dara tak lepas peluang nak dukung kuceng2 tu semua, except kuceng yang type tak ada bulu tu. Geli pulak tengok.






Come on...susahnya nak snap pic dia ni. Ni pun jenuh anak dara pusing sana pusing sini nak snap pic kuceng2 tu. Semua macam sorok  muka, sejuk sangat kot.





Walaupun muka penyet tapi dipanggil the cutest. Memang cute dalam type dia. Asyik tido memanjang, baru umor tujuh bulan. Banyak juga yang type muka penyet ni masuk pertandingan.






Tengok bulu dia...kus semangat gebussss. Geram tengok tapi akak tak minat nak dukung2 kuceng ni. Banyak bela kuceng tapi layan gitu2 jek.

:)



mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...