Wednesday, December 23, 2015

beauty tips







Tips kecantikan ni semua anak dara yang share, walaupun budak ni baru form one tapi dah bersembang pasal kecantikan kat wechat. 






Semua barang2 ni ada kat dapur kita jek kan, tak payah susah2 nak pegi salon etc. Tinggal lagi rajin tak rajin jek nak buat.






Nampak macam kejam kan nak bunuh jerawat tapi kalau kita tak bunuh jerawat, alamatnya memang teruk la muka kita. Alhamdullillah muka akak bukan jenis yang banyak jerawat, sekali sekala jek timbul.






Parut hitam uolls...ada tak? Kalau ada tu, boleh la cuba2 dengan tips ni. Ada kentang lebih2 buat kari atau sup tu, boleh la tenyeh kat muka kan. Bukan kat muka jek, parut2 kat tempat lain pun boleh.






A ah kan, kenapa nak membazir beli skrub kalau boleh buat skrub sendiri. Akak pun baru tau yang gula perang ni boleh dijadikan skrub tapi jangan la skrub kasar2 kan, nanti scratch pulak muka.







Last but not least, kalau rasa2 nak kulit cerah tu, beli tepung beras ni. Ni dah macam bedak sejuk la...gitu. Kalau dulu2 memang selalu jugek pakai bedak sejuk tapi sejak kawen ni, akak stop pakai bedak sejuk. Bimbang SRK terkejut. Woha!

workout by your name

Lama tak share pasal workout, since akak pun dah lama tak buat serious workout. Setakat lari2 anak kat tasik titiwangsa tu, ada ...