khasiat ikan patin








Nak fokusnya pasal ikan patin sebab sebenarnya banyak khasiat ikan patin ni. Antaranya ikan patin mengandungi omega 3 dan asid amino, elok untuk ibu2 yang sedang hamil. Rasanya ikan patin ni pun elok dimakan untuk meningkatkan tahap kesuburan seseorang...kot. Woha!! 

Selain daripada tu, ikan patin juga ada mengandungi vitamin A, D, B6, B12. Tak sempat nak buat gulai, akak goreng jek sebab goreng pun sedap. Sejak adanya GST ni, harga ikan patin pun dah naik sikit. This time akak beli seekor dengan harga RM22.00.

By the way, nak share jugek antara tiga jenis ikan yang banyak toksik iaitu ikan pari, ikan bawal dan ikan terubuk. Ikan2 ni kalau dibakar, memang sedap kan...tapi banyak toksik. Mungkin boleh dikurangkan makan ketiga-tiga ikan ni.





Kalau nak licinkan muka, uolls patut amalkan makan belut. Samada goreng atau masak sup, memang best. Isi lembut jek. Boleh hilangkan jerawat.









Popular Posts