muslimah workout








Akak nak share lagi pasal buat workout tapi akak sendiri pun dah dua minggu tak sempat nak masuk gym... ngeee. Kali ni nak share pasal muslimah workout. Benda ni pun akak baca dan share daripada laman web Kevin Zahri. Sapa tak kenal Kevin kan, program jom kurus dia kan famous. Kaedah Kevin untuk bantu orang ramai kuruskan badan dengan cara sihat memang berkesan.

Ada sorang kawan tu, dia mengurangkan berat badan dengan cara berpuasa sunat Isnin dan Khamis. Kemudian ditambah dengan diet dan senaman yang betul. Memang dia berjaya kekal sihat dan fit. So, buat slow2.






Anyway, jangan terlalu paksa diri untuk buat workout. Mungkin ada senaman yang macam menyakitkan badan kita, tak selesa. So, buat setakat yang mampu. Yang penting senaman kena selari dengan pemakanan (diet). Biar tak nampak kurus sangat tapi badan fit dan sihat, daripada badan kurus tapi tak sihat dan tak fit. Boleh buat kat rumah secara berkala.

Selamat bersenam!

Popular Posts