Tuesday, October 27, 2015

mee mamak jek pun






Hari ni lunch kat Briyani House, The Royale Chulan. Teringin nak makan mee mamak sebab rasa malas nak makan nasi. Semalam dah full dengan nasi, tengahari makan nasi, malam pun makan nasi. Dah gemuk rasanya :P

So, ajak my friend temankan makan kat Briyani House ni. Lagipun dah lama tak terjah ke situ, merajuk kejap sebab service macam slow. Tapi tadi service dah okay, cuma masalah komunikasi pulak dengan waiter. That's why awal2 akak dah tanya, "can you speak Malay?". "Yes, madam". Waiter tu angguk tapi akak order coffee, dia buat bodoh. Bila tanya ada tak mee mamak, dia macam blur. Bila dah tunjuk kat menu, baru dia cakap "ada". Cool.




Sumber : Mr. Google


Tak sempat nak snap foto mee mamak kat Briyani House ni, actually tak teringat nak snap sebab asyik berborak pasal hal jual beli kereta. Rasa nak terlekat mee bila dengar kadar interest kereta agak tinggi sekarang ni. Nasib baik dah plan awal2 dulu.

Itu perihal kereta. Ini...makan mee mamak jek dah RM8.00 ++. Nasib baik agak puas hati dengan rasanya. Alhamdullillah rezeki untuk hari ini.










throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...