Saturday, September 12, 2015

when the sun sets @ tasik titiwangsa








Tengah try and error guna kamera B612, anak dara yang recommend tapi tengok jenis handphone jugek kot. Ada handphone kalau guna kamera B612 tu, hasilnya memang cantik. Akak punya handphone, hasilnya so-so gitu. Tapi kamera ni banyak filter, sesuai untuk selfie, boleh nampak flawless sangatttt. Hmmm...


This week akak dah mula jadi tukang lepak kat tasik titiwangsa semula. Almost setiap petang akak kat situ, tunggu anak dara selesai training main kayak. Budak tu dah fanatik pulak kat kayak. Sado la tak lama lagi =). Las week rehat sementara main kayak sebab exam week. Kalau result menurun, kena rehat main kayak lama sikit...kot. Sebab apa? Sebab main kayak ni perlukan energy yang lebih untuk mengayuh dan kadang2 bila kayak terbalik dalam tasik, kena swimming dan naik balik ke kayak. Bila sampai rumah, badan dah penat...ngantuk dsbnya. Kadang2 makan pun tak sempat, dah terlena sampai pagi. Apa kes...kan.

Kalau nampak sorang makcik cakap sorang2 tepi tasik sambil tengok budak2 pompuan main kayak kat tasik titiwangsa, akak la tu gamaknya...hehe. Bukan membebel tapi risau dengan keadaan walaupun budak2 tu dah dilatih oleh coach dan coach pun sentiasa memantau. Biasa la perasaan seorang ummi memang macam ni.

Have a nice weekend, uolls.

mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...