Tuesday, September 8, 2015

simple dinner : fillet fish



Kadang2 ada rasa jemu nak makan nasi bila malam. Bukan jual mahal ataupun nak diet tapi rasa nak makan something else selain daripada nasi. SRK pun lately kononnya nak kurangkan portion makan nasi tapi tak juga berenti menambah nasi bila makan. Tetiba SRK request nak makan fillet fish. Eh...mesti dia nampak fillet fish dalam ice box ni.





Rezeki dia, akak ada beli fillet fish instant untuk cover masa akak tak ada mood nak makan nasi. Biasanya kita makan dengan salad atau brokoli atau mixed corn gitu tapi disebabkan benda2 tu semua tak ada stok, makan la fillet fish yang plain jek. Cicah dengan sos cili dan thousand island jek. Abih tiga keping jugek.



Kredit photo to 123RF


Kalau nak makan fillet fish yang lengkap, ada kentang goreng dan salad, baru la best. Lepas tu perahkan lemon sikit...yummy! Akak memang suka makan ikan daripada ayam. Nak buat sendiri fillet fish, memang tak rajin la. beli yang instant jek, senang. 


#Bezanya hasil kerja memasak akak dengan orang ni..kan... =)))))))





mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...