Tuesday, August 11, 2015

SRK memasak lagi






Dinner semalam SRK yang memasak, akak tak suruh pun tapi dia volunteer nak masak. Dia cuma suruh akak pergi jemput anak dara kat Tasik Titiwangsa jek. Tengah2 dia masak, gas pulak abih....hehehe. Sempat masak ayam masak kari jek. 

Dia tunggu akak balik dari tasik, baru la pergi beli gas. Dia nak akak tolong drive kereta, dia nak pikul tong gas. Sebelum tu try call gas supplier tapi sebab dah malam, derang malas dah nak hantar gas ke rumah. So, we all kena keluar beli dan angkat tong gas sendiri.

Kadang2 memang terharu dengan kesungguhan SRK memasak. Kadang2 tak terharu sebab sekali-sekala memang dia kena masak. Woha!  =)






Apa ke benda yang SRK masak ni?? Patut la 2-3 hari ni asik tanya ada daging kisar tak dalam ice box. Rupanya nak masak benda ni. Dia gaul2 daging kisar dengan bawang, lada, garam, black pepper dan apa entah lagi...pastu goreng. Sebab apa jadi kaler hitam macam tu? Sebab dia tak celup telur dulu sebelum goreng. Ngeeee....tapi sedap rasanya.






SRK memang suka create masakan dia, ikut suka hati dia. Yang ni sayur kacang botol, dia goreng dengan cili boh tapi terbanyak bubuh air. Dia campurkan dengan fish cake dan sotong. Not bad rasanya tapi first time akak makan sayur kacang botol digoreng berkuah.

Thank you so much, my dear hubby sebab sudi masak2. Ada lauk lebih2 tu, akak boleh tapaw bawak bekal ke ofis. Kan dah boleh jimat sikit...




mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...