Tuesday, August 25, 2015

cendawan goreng kunyit



Tersibuk dengan hal2 ofis dan personal, terus abaikan blog. Hmmm...

Lama tak update pasal makan. Actually lately banyak kali makan ringan2 jek kat luar, tak memasak. So, kurang la snap memanjang....kurang la juga SRK komplen...hehe =).





Stok lauk dalam ice box memang dah nak abih. So, gulai kuning ikan tu, akak beli jek. Balik rumah cuma masak ayam masak merah dan goreng cendawan. Ayam tu wajib ada sebab tu makanan ruji anak dara :)





Biasanya goreng tumis air jek kalau beli cendawan ni. Tak pun akak goreng dengan telur garing2, sedap juga. Tapi baru2 ni tersinggah makan kat satu kedai makan kat Kepala Batas, Penang. Ternampak cendawan ni digoreng dengan kunyit. Macam sedap dan memang sedap bila dimakan. 

Malam tadi akak pun buat testimoni...ala...bukan susah sangat kan nak goreng cendawan. Tumis macam biasa tapi bubuh kunyit untuk mewujudkan kaler kuning tu. Masak lama2 sikit cendawan ni. Rupanya SRK suka makan. Banyak pahala kan...isteri masak untuk suami dan anak, lepas tu suami pulak suka makan! Woha!







king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...