Wednesday, July 22, 2015

smiles of aidilfitri





I am back to work. Mood makan kuih raya still heavy walaupun kuih raya dah tinggal habuk. Laku betul tahun ni. Alhamdullillah.

My kids paling happy during Aidilfitri, penuh kamera tu dengan gambo2 derang. Kejap selfie sana, kejap selfie sini. My youngest snap gambo setiap group tetamu yang datang. Dia suka buat kerja tu. Then lepas isyak, semua photos of the day transferred to PC. Macam2 aksi dan gelagat boleh tengok.

And...akak paling suka gambo derang kat atas tu. Senyum yang ikhlas yang lahir daripada hati yang gembira. Well done.






Ni satu lagi gambo yang akak suka. Lokasi kat rumah mak dan abah. Sangat nostalgia bila tiga beradik bertemu di hariraya, macam tak cukup mulut nak berborak. 

Dari kanan, my abah, adik abah dan adik abah juga. Kena simpan gambo ni untuk kenangan nanti. Orang2 tua time beraya bukan datang nak makan sangat tapi lebih kepada nak berjumpa dengan adik-beradik dan sedara-mara. 

Kalau akak pulak, dua2 nak. Jumpa nak, makan pun nak. Ngeee.....





pantai kemasik

Last two days, kami sekeluarga ke Dungun untuk menghantar anak dara yang dah mula kuliahnya semalam. Great, semalam juga birthday dia yan...