Thursday, July 23, 2015

hot spagetti







Bila akak masak spagetti untuk kawan2 lama yang datang beraya kat rumah, SRK "sound" akak. Katanya ada ke masak spagetti, macam western la sangat...kurang sesuai dengan raya. 

Actually akak dah puas pikir nak masak apa untuk kawan2. Akak nak masak benda yang senang dibuat dan tak banyak guna bahan. Kalau masak mee kari or mee sup ke..memang jenuh la nak beli bahan2nya. Time2 raya gini, stok barang kat market pun licin. Pikir punya pikir, masak spagetti jek la, mudah kan.

One of my friends panggil spagetti ni, mee kari orang putih. Walaupun western gitu, tapi hampir semua kawan makan menambah. Tak rugi akak masak! Untuk masak spagetti ni, kita cuma perlu beli beberapa bahan jek > kuah ready made (mushroom), sosej, daging kisar, mushroom dalam tin, bawang besar, cili boh dan puri tomato. Bahan2 yang sebahagiannya dah sedia ada kat rumah kan. 

Mudah dibuat, sedap dimakan.

ten years, sunway pyramid

Sapa suka jenjalan kat Sunway Pyramid dan mencari makanan Melayu? Boleh la try makan2 kat restoran yang interiornya cantik dan...