Thursday, June 25, 2015

sambal tempe & ikan bawal kecik kicap berlada








Yee mee dan cekodok sardin tu untuk berbuka puasa jek, camna pulak dengan sahur. Sahur kena makan nasi untuk memberi tenaga, biar makan sikit pun. Lagipun kesian kat anak dara nanti, kalau tak makan nasi.

Masak simple jek, buat sambal tempe + ikan bilis. Masak benda ni kalau hangus, tak sedap la rasanya. Jadi, slow2 la buat. Favourite anak dara ni. Masak banyak sikit boleh simpan lama, buat stok.





Goreng kicap berlada ikan kecik2 ni. Nak kata ikan bawal, iye kot. Masak cukup2 untuk makan bertiga. Tanak nasi pun cukup2 jek, tak nak membazir. Then, hiris2 sikit timun jepun untuk buat ulam. Siap menu untuk bersahur tadi.

Alhamdullillah.

No comments:

Post a Comment

jejak orang suka makan, suka baca dan suka tulis...terima kasih daun keladi...jangan serik datang lagi...