Wednesday, May 20, 2015

the voice finale







The Voice.

Ini la satu2 nya program realiti yang akak memang follow kat astro channel 701 bermula daripada season 1 dulu. Memang tak nak miss. Suka tengok talent derang ni yang memang wow sangat. Suka juga tengok cara mana juri2 atau coaches bagi komen, jarang sangat atau tak pernah kot bagi komen yang negatif biarpun masa blind audition. 99% komen yang positif walaupun peserta nyanyi macam entah apa. 

Tak perlu guna rotan atau menjerit2 untuk didik protege untuk jadi singer. Cukup sekadar ada chemistry diantara coach dengan protege, pemilihan lagu yang sesuai dan memahami susunan muzik yang sesuai. 

Malam tadi sempat tengok empat finalis ni buat performance, akak paling suka Joshua...yang kanan sekali. Negro tu pun best, tone suara tinggi but she's only 16!

Malam ni umum keputusannya. Happy watching bagi yang minat program ni :)).

Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...