Wednesday, March 25, 2015

tutti frutti lepas GST





Dah lama tak bawak anak2 makan tutti frutti sebab biasanya anak2 akan jadi excited bila pergi tutti frutti. Kopak purse akak. Tapi last day cuti sekolah hari tu, bawak la juga anak2 ke situ. Tambah lagi si adik dah banyak kali sangat cakap nak makan, kesian pulak akak tengok. 

Dah agak, bila sampai situ, budak2 ni terus capai mangkuk dan mula mengisi itu dan ini. Tak boleh nak kontrol dah gayanya. Harus kopak purse akak =).




Haaa...tu yang akak sendiri ambik. Ambik laici sebijik dan longan sebijik. Ada dua biji aje dah berat...timbang2 harga RM11.00 lebih. Dah kira GST gamaknya tutti frutti ni, mahal betul. Kalau penuh satu mangkuk tu, mau kena bayar RM30.00.

Anak2 dah senyum belaka sambil menyuap, tak tunggu ummi derang dah. Abih la dekat RM50.00 untuk tiga mangkuk. Tak dapat bayangkan kalau orang yang ada anak 6-7 orang. Satu mangkuk RM11.00, kali dengan tujuh mangkuk. Makkkkkk aiiiii....makan aiskrim je dah nak abih seratus ringgit.

Tu belum lagi kena GST. Kalau dah lepas GST, maksudnya kena buat aiskrim yogurt sendiri la uolls.





mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...