Monday, March 30, 2015

tudung saji dari sabah





Pernah tengok tudung saji yang macam ni? Kalau kawan2 ofis akak, memang familiar la dengan tudung saji ni. Tudung saji ni made in Sabah. Orang tempatan Sabah yang membuatnya sendiri. Agak berbeza daripada tudung saji yang diperbuat daripada mengkuang. Anyamannya rapat2, susah lalat atau langau nak masuk.






Yang ini lain sikit designnya tapi fungsinya tetap sama. Dianyam agak tinggi daripada yang atas tu, rasanya lebih sesuai untuk menutup mangkuk2 makanan. Ada dibuat pemegang kat sebelah atas macam tudung saji biasa. Menarik kan.






Adakah ini pun tudung saji? Atau topi? Tapi ini pun tudung saji orang Sabah, very colourful. Pembuat produk2 ni muda2 lagi u olls. Memang kreatif kan.

Kalau u olls nak beli tudung2 saji ni, jangan lupa datang ke Kompleks Kraf KL, sempena berlangsungnya Hari Kraf Kebangsaan 2015. Harga tudung2 saji ni memang berpatutan dengan usaha untuk membuatnya. Bukan senang kan kita nak dapatkan produk2 dari Sabah. So, this is the time.

:)

Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...