Monday, July 7, 2014

goreng daging kerbau





Dah lama akak tak beli daging. Bila weekend, akak balik kampung, dapat la cari daging kerbau. Suka daging kerbau berbanding dengan daging lembu. Sekarang ni harga daging kerbau RM22.00 sekilo. Tak tau la dekat2 nak raya nanti harganya berapa.

Dan...dah lama juga tak masak daging goreng ala SRK buat. Bila mak dah request, akak kena la buat kan. Lagipun seminggu sekali aje memasak dan berbuka puasa dengan mak dan abah. Hari2 keje, akak berbuka puasa ikut mana yang ada, mana yang sempat. Dah pernah sekali tak sempat nak masak sedap2 macam orang lain, akak masak cucur bilis aje...tapi itu yang menyelerakan =)).

Resepi daging goreng ni rasanya dah pernah post dulu2. So, boleh la selak entri2 lama untuk dapatkan resepi daging goreng yang tak seberapa ni. At least, petang ni dah ada idea sikit nak masak apa kan.

#ramadan ke-9.






king patin

I am a die hard fan of ikan patin. Of coz la kan sebab akak asal dari Bandar Ikan Patin. Kalau balik kampung, gulai ikan patin ...