Thursday, October 17, 2013

wantan tomyam @ mango chili





You olls pernah makan wantan tomyam tak? Akak pun jarang2 makan benda ni tapi bila teringat terus cari. Dan terus dapat makan kan... =))

Kebetulan memang nak cari barang kat situ, terus je terjah kat tempat tu. Sebelum tu belum terlambat kot akak nak ucapkan selamat hari raya aidil adha kepada semua kawan2. Aidil adha yang paling simple tahun ni sebab we all just makan lemang yang dibeli, cicah dengan gulai ayam. Sedap woooo.... Then tengahari akak masak nasi tomato dan masak ayam berlada. SRK pulak tolong buatkan acar timun. Simple. Tapi kenyang sampai ke lewat petang.

*****

Wantan ni salah satu makanan kegemaran akak. Either sup wantan atau wantan goreng, semua yang berkaitan dengan wantan memang akak suka. Jadi tamak kejap kan.

Akak try tanya mr.google resepi nak masak wantan tomyam ni tapi mr.google macam susah nak cari. Well, pada akak senang aje nak masak wantan tomyam ni. Masak dulu kuah tomyamnya, macam kita masak tomyam biasa tu tapi bagi pekat dan pedas sikit kuahnya. Lepas tu letak bebola ayam atau isi ayam kat dalam kulit wantan tu. Bila dah menggelegak kuahnya, baru la masukkan wantan ni. Rasa la masam manis masin dan pedasnya.

By the way, akak makan wantan tomyam ni kat Mango Chili, Giant Kinrara.

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...