Wednesday, October 30, 2013

makan2 @ philea resort & spa, ayer keroh - part II







...makan mee udang + air kopi susu...sambil checked email...


Sepanjang akak stay kat Philea ni, perut memang penuh dengan air kopi. Minum kopi memanjang...sampai kepala pun dah terasa semacam..huhu.. Macamana tak minum, everytime mesti ada air kopi. Air teh pun ada tapi macam tak interested nak minum. Well...akak memang peminat tegar nescafe sejak zaman anak dara dulu lagi. But at one time, akak stopped minum nescafe sebab selalu sakit kepala =((.




Yang wajib ada ialah soup of the day. Kali ni makan sup tiram dan udang tapi rasanya macam you olls masak singgang ikan gitu. Ada rasa masam yang menusuk kalbu. Masam2 manja. Terus teringat singgang ikan kembung yang mak masak kat kampung....tiada tandingannya.





Udang masak gulai lemak cili api antara hidangan yang we all makan for the next day. Masakan kampung gitu kan tapi rasanya tak la kampung sangat. Bila makan, terasa kepedasannya.



....tak larat nak makan nasi banyak2 dah sebab asyik makan je.... Nasi separuh + sayur campur + udang masak lemak + isi ikan goreng cicah dengan sos dan ayam berlada......complete....


....guess what? ...Ni puding cendol, banyak juga la cendol kat dalam tu. Kat atas ditaburkan dengan buah2an eg buah kiwi, betik dan rock melon....best....


.....aiskrim tak tinggal you olls....dah la akak memang suka makan aiskrim vanila....memang marvellous....




Dessert yang memikat hati, lebih minat nak makan benda2 ni daripada nak makan nasi...hehe. Walaupun dapat aiskrim cuma satu scoop je tapi dah memadai kan.





Sebahagian daripada kawan2 yang turut sama menikmati hidangan pada hari tu...makan kat meja panjang macam ni memang best. Oleh kerana akak sampai awal kat tempat makan, jadi akak terus aje duduk kat hujung, jadi chairwoman la plak =)). Senang nak snap gambar kan.





pantai kemasik

Last two days, kami sekeluarga ke Dungun untuk menghantar anak dara yang dah mula kuliahnya semalam. Great, semalam juga birthday dia yan...