Friday, August 23, 2013

nostalgia sungai lembing


Cerita Sungai Lembing lagi. Kalau nak buat drama atau filem macam ala2 60an...kat situ la yang sesuai sebab pekannya memang nampak antik gitu. Berdekatan dengan pekan tu, ada sebuah gunung yang sesuai untuk mereka yang minat mendaki gunung atau aktiviti lasak.




Masjid Sungai Lembing, betul2 di pinggir jalanraya. Dulu2 lain sikit masjid ni tapi mungkin untuk keselesaan pengguna, masjid ni dah banyak diubahsuai.




Centre of the town, nampak klasik kan sebab bangunan kedai2 yang ada kat situ boleh katakan masih bangunan yang lama.




Akak dan kawan2 sempat juga berposing kat tengah2 tu tapi foto2 tu tak perlu la kot nak enterframe kat sini kannnnn... =)).




Pekan nampak lengang tapi kat tempat2 tumpuan pelancong seperti muzium, agak ramai orang. Kalau nak berposing kat tengah2 jalan tu, takde masalah sangat ;))




Kat atas bukit nunnnn....kat situ la muzium Sungai Lembing, kalau akak nak masuk muzium tu, FOC sebab "kawan2 sama agensi" gitu. Kalau nak tau pelbagai sejarah tentang Sungai Lembing, masuk la muzium tu. Sejarah tentang lombong terutamanya, semuanya ada.

Even sekarang ni, lombong sebenar kat situ dah pun dibuka kepada orang ramai untuk tujuan lawatan.









throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...