Thursday, February 28, 2013

cuka kurma - Khall






Akak nak promote la sikit tentang cuka kurma ni. Akak pun baru mula makan sejak dua bulan lepas. Manfaatnya memang banyak, terutamanya untuk mengurangkan kadar kolesterol dalam badan. Selain daripada itu, cuka kurma ni juga membantu proses pencernaan makanan dalam badan kita dan untuk menambah tenaga.

Kandungan dalam cuka kurma ni adalah cuka kurma (khal), madu, kismis, minyak habbatussauda dan minyak kelapa dara. Rasanya memang agak masam, dah namanya cuka kan.

Cara makan cuka kurma ni, terus aje minum begitu sahaja sepaket pada waktu pagi dan sepaket pada waktu malam semasa perut masih kosong. Tapi bagi pesakit GASTRIK, pengambilan cuka kurma bolehlah dibuat selepas makan.

Harga sekotak : RM45.00. 

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...