Thursday, February 21, 2013

sotong goreng rampai


Dah selesai entri jalan2 cari makan kat sebelah utara. Namun aktiviti makan mana boleh selesai kan...hari2 nak makan... =))







Kalau ada stok sotong lagi dalam ice box, boleh la masak goreng rampai macam ni. Cuci sotong bersih2 dan buang kulit luarnya. Hiris nipis2 lobak merah, leek, lada hijau dan ada saki-baki sayur kailan sikit2, akak masukkan sekali. Buah tomato jangan lupa tapi buang bijinya dulu.

Tumis bawang putih dan sedikit bawang besar sampai naik bau. Masukkan sos tiram dan kacau lagi. Masukkan kesemua bahan sayur tadi, sotong dimasukkan kemudian ye. Bubuh sedikit gula untuk meneutralkan rasa sos tiram. Masukkan sotong dan boleh la dihidangkan.


Karnival WOW

Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat sit...