Thursday, November 1, 2012

ikan bawal masak berlada





Ini favourite menu anak kecik akak. Kalau masak ikan bawal berlada macam gini, harus budak kecik tu menambah nasi tapi bosan juga kalau hari2 masak ikan berlada kan. Nak beli ikan bawal pun macam 'cinta' bila melihatkan harganya yang boleh tahan mahal you... Tapi nak makan punya pasal, beli aje la.




Masak berlada macam ni, make sure kita masakkan bahan2 asasnya betul2 supaya nanti tak sakit perut =)). Bubuh air asam jawa sikit dan kalau suka bubuh kiub ayam. Apa pun, akak tak suka guna ajinomoto, boleh sakit kepala. Taburkan daun sup dan daun bawang untuk menambah rasa dan aroma.


ten years, sunway pyramid

Sapa suka jenjalan kat Sunway Pyramid dan mencari makanan Melayu? Boleh la try makan2 kat restoran yang interiornya cantik dan...