Thursday, November 1, 2012

ikan bawal masak berlada





Ini favourite menu anak kecik akak. Kalau masak ikan bawal berlada macam gini, harus budak kecik tu menambah nasi tapi bosan juga kalau hari2 masak ikan berlada kan. Nak beli ikan bawal pun macam 'cinta' bila melihatkan harganya yang boleh tahan mahal you... Tapi nak makan punya pasal, beli aje la.




Masak berlada macam ni, make sure kita masakkan bahan2 asasnya betul2 supaya nanti tak sakit perut =)). Bubuh air asam jawa sikit dan kalau suka bubuh kiub ayam. Apa pun, akak tak suka guna ajinomoto, boleh sakit kepala. Taburkan daun sup dan daun bawang untuk menambah rasa dan aroma.


pantai kemasik

Last two days, kami sekeluarga ke Dungun untuk menghantar anak dara yang dah mula kuliahnya semalam. Great, semalam juga birthday dia yan...