Monday, October 8, 2012

sesi menghabiskan duit dan waktu..



Last Saturday akak menerjah ke JJ IOI Mall, Puchong...actually nak cari  jacket tapi akak dan SRK bersependapat,  baju2 kat JJ situ dah tak meriah macam dulu. Baju2 yang ada macam nak habiskan stok lama aje. Trend and fashion dia tak berubah. Akak boleh jumpa long skirt yang sama macam setahun lalu. 




Bila dah berjalan2, of course la nak makan minum kan. Especially budak kecik ni. Bosan katanya ikut ummi shopping... :)). Tapi kalau shopping untuk dia....tak hengat pulak nak makan minum... :))



Sempat lagi minta belikan pop corn kat sebelah GSC tu. Tapi selalu makan separuh kotak aje, separuh lagi tak makan pun... Saja tabiat nak beli pop corn.




Simple decoration, meja dan kerusi kayu disusun elok untuk smoking area. Makan kat mana lagi kalau bukan kat Teh Tarik Place. Teh tarik dia memang best. Tapi kalau waktu hujan, tak payah la nak berebut duduk kat luar tu sebab tempias you...




Dari situ boleh view tasik buatan manusia. Boleh tengok ada orang  pasang jala ikan. Katanya SRK, ada ikan talapia. Ikan talapia kat tasik buatan manusia, mana sedap sangat...banding dengan ikan talapia sungai...kans?





Boleh nampak Summit dari situ....ye la kat nun seberang tasik tu dah area Sunway dan USJ. 







mee kari chinese style

Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju ta...