Thursday, October 4, 2012

hari haiwan sedunia



COMOT : THE MOST GEDIKS AT HOME...



Akak tak pernah pun tau ada "hari haiwan sedunia". Tapi pagi tadi semasa memandu ke ofis, terdengar DJ radio tu cakap hari ini ialah "hari haiwan sedunia". Owh...terus teringat kucing2 kat rumah mak. Nak bela kucing kat rumah sendiri tak boleh. No pets are allowed gitu. 

Kat rumah mak tu macam2 rupa kucing ada tapi yang paling anak2 sayang ialah COMOT. Nama tak melambangkan peribadi, ok. Comot ni agak soft, manja dan tak suka berebut2 bila nak makan. Comot ni macam sentiasa kontrol cun dan mendengar kata.




One day, my auntie bawa balik seekor kucing cantik dan gedik, bulu lebat dan saiz badan yang besar. Tapi bukan kucing parsi. We all bagi nama kucing gedik ni, SHASHA. Actually nama asal dia, NEELOFA. Pastu tukar nama PASHA (err...Fasha sebenarnya tapi orang kampung sebut "Pasha"). Agaknya kucing gedik ni tak berapa serasi dengan nama artis...terus tukar Shasha.

Apa pun, sayangi la haiwan peliharaan anda. Haiwan2 ni pun ada perasaan. Kalau diamati betul2, kucing pun selalu bergenang airmata...

workout by your name

Lama tak share pasal workout, since akak pun dah lama tak buat serious workout. Setakat lari2 anak kat tasik titiwangsa tu, ada ...