Thursday, September 27, 2012

bayam lemak & kari ayam


Entah kenapa lately macam tak sempat nak menulis di blog, walaupun kadang2 dah plan nak menulis tapi bila tiba masanya, ada aje kerja lain yang perlu diselesaikan. Agak busy dengan kerja2 kat ofis, kerja yang tak habis2. Andai kata akak ada butik pakaian sendiri....boleh manage masa sendiri, boleh jadi bos dan boleh juga jadi kuli, memang akak tinggalkan kerja yang ada sekarang ni... Tapi itu hanya impian yang belum kesampaian...huhu

Balik rumah pun dah semakin jarang memasak, banyak beli lauk siap atau makan kat luar aje. Badan penat rasanya sejak recover daripada sakit tempoh hari.




Masak harus yang simple tapi selera dimakan oleh SRK dan si kecik tu. Masak sayur lemak bayam, campur dengan carrot tapi disebabkan santannya tak berapa banyak, jadi la bayam masak separuh lemak hehe... Masak lemak gini favourite SRK...




Beli ayam sebelah aje....beli seekor bimbang tak habis nak dimakan. Masak aje kari ayam....tang kaki ayam tu yang bestnya makan....kalau dapat masak sup kaki ayam aje semua....lagi best! :))

Kari ayam simple daripada akak.. :))





iphone yang hilang

Kelmarin dapat kawan2 baru dari Jepun. One of them is an English teacher in Singapore and married to Singaporean. The other one (...