Saturday, June 9, 2012

cable car @ langkawi







Reflection...sebab tu nampak bayang2 jemari :)).  Kehijauan hutan di kawasan Gunung Mat Cincang.













Antara pic yang akak suka tengok. Compare dengan skyway Genting Highlands, this one is better dari aspek ketinggian :))











Pemandangan ni sangat cantik...nampak laut dan pulau-pulau. Bumbung kaler oren yang nampak sayup2 tu la stesen cable car.












Kabus meliputi persekitaran gunung Mat Cincang. Boleh katakan setiap petang hujan turun. Elok la naik cable car pada waktu pagi.












Pengunjung tak dapat nak jenjalan kat jambatan ni buat sementara waktu, under maintenance.

Agaknya SRK masa berlakon filem Don, hebat sangat buat adegan keja-mengejar dan bertumbuk.. :))










Transit yang kedua, rugi kalau tak singgah sini. Dapat melihat pemandangan yang mungkin belum pernah kita lihat sebelum ini.

pantai kemasik

Last two days, kami sekeluarga ke Dungun untuk menghantar anak dara yang dah mula kuliahnya semalam. Great, semalam juga birthday dia yan...