Friday, April 6, 2012

black pepper beef with rice



Lately memang dapur akak jarang berasap. Kalau berasap pun setakat goreng keropok dan cekodok je. Lebih2 buat roti bakar untuk anak kecik sebelum pergi sekolah. Dan semalam, kami sekali lagi pergi dinner kat favourite restaurant kami kat Bandar Puteri.

Pilihan akak untuk dinner, black pepper beef with rice. Sedap. Pandai dia masak sebab daging jadi lembut je. Kalau akak sendiri yang masak daging ni, akak akan lumatkan sikit lada hitam tu. Yang dia ni masak, lada hitam agak kasar. Berasa kunyah lada hitam.




Anak kecik pulak, pergi makan kat mana2 pun, mesti nak makan her favourite dish, nasi goreng cina. Ini nasi goreng cina versi cina ori. Dia bubuh banyak udang kecik2. Simple tapi rasanya best.




Air pula, minuman favourite akak, barli suam. Si kecik just minum air apple. Actually SRK ada kat sebelah tapi dia tak nak enterframe.

throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...