Thursday, April 5, 2012

Langkawi : bila la nak jadi?




Dah kali ketiga akak cuba untuk melancong ke Langkawi. Bukannya nak pergi oversea pun, cuma Langkawi tapi setiap kali plan nak pergi, mesti ada aral atau halangan. Kali pertama nak pergi, SRK tak dapat cuti. SRK ni kadang2 gila kerja. Asyik nak kerja memanjang. Payah benor nak suruh dia apply cuti, ada je kerja urgent dia. Second time plan nak pergi Langkawi, mak  pulak yang ada excuse...banyak kenduri dan marhaban yang nak kena pergi.  Tu belum lagi mak jadi vokalis marhaban... :)

This time try lagi, hajatnya nak pergi during school holidays in June. Anak2 dah teruja semacam, nak bergambar kat tempat Shah Rukh Khan berlakon dalam filem Don.

Tengokkan harga tiket pergi balik dengan Air Asia, cuma dapat RM1,400 ++ untuk enam orang. Agak mahal juga. Tapi kalau ambik tiket MAS, sure kena up lagi budget.


throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC

Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per...