Thursday, January 19, 2012






Ehem. Bos me takde kat ofis 3 hari ni, dia fly ke Indon. Bos ada ke takde, bagi me sama je nak buat kerja. Janji kerja siap kan. Since laptop gedik me buat hal sejak 2 minggu lepas, me macam hilang satu gadget. Tak sempat lagi nak hantar service kat kedai. Me bimbang orang tergoda dengan laptop gedik me tu.

Berbanding dengan kacang buncis atau kacang panjang, me prefer kacang manis. Tapi harganya agak mahal sikit daripada jenis sayur kacang yang lain, satu paket kecik RM2.50. Kacang botol pun me suka buat ulam atau goreng pedas. Marvellous.

This time me goreng kacang manis dengan daging. Mudah sangat2 menu ni, orang bujang memang boleh sangat masak menu ni kalau malas nak masak yang heavy2. Tumis je bawang putih dan bawang besar yang dah dikisar. Masukkan hirisan daging, bagi daging empuk dulu. Then masukkan kacang manis, garam sikit dan kalau suka tabur lada hitam dan kiub pati ikan bilis / ayam sikit. Siap untuk dimakan you.

iphone yang hilang

Kelmarin dapat kawan2 baru dari Jepun. One of them is an English teacher in Singapore and married to Singaporean. The other one (...